Traditionsenlig adventskonsert

Ungdomarna vid S:t Sigfrids folkhögskola med sina ledare Sara Wåhlin och Erik Berndalen gjorde i början av december sin traditionsenliga konsert i Domkyrkan för oss från Pensionärsuniversitetet. Att konserten skapar förväntningar noteras obestridligt, när man ser hur många från PUV som tålmodigt väntar utanför på att bli insläppta.
Vartannat år och alltså i år har man framfört ett program man kallar ”Himmelen inom”, ett sångspel för kör, soli, instrumentalister och kompgrupper, sammanställd av Anders Nyberg.
I en del nummer av programmet är det hela kören som medverkar. Andra stycken framförs av olika konstellationer av solister och ensembler.
30-talet korinter och instrumentalister kunde vi mönstra i koret på Domkyrkan.
De båda lärarna Sara Wåhlin och Anders Berndalen alternerar på dirigentpulten och i ett avsnitt medverkar också Sara med recitation och sång.

Vi befinner oss ju i en tid då vi har möjligheter att avnjuta åtskilliga Lucia-tåg. Även om detta utspelar sig i Lucia-tider är ”Himmelen inom” ett mycket rent och värdigt spel med mycket seriösa musiker – men med stor musikantisk glädje och utstrålning.

De slutliga applåderna i kyrkan blev långa och innerliga. Och det är ingen tvekan om att vi traditionsenligt vill möta eleverna från S:t Sigfrids folkhögskola nästa år igen.
Text och Bild: Björn W Stålne