Utflykten till Vanås

Intresset för resan till Wanås slott var stort och därför dubblerades den och lite mer än hundra PUV:are deltog under de två utflyktsdagarna.

Det vara en härlig sensommardag och vi gav oss iväg vid 9-tiden. Trots den relativt korta bussresan tog vi en kaffepaus vid Anilla, en rastplats vackert belägen vid Helge å och av Motormännens Riksförbund utsedd till Skånes vackraste både 2011 och 2013.

Väl framme vid vårt mål välkomnades vi av två konststuderande ungdomar. De guidade oss genom den vackra parken och visade sig vara mycket kunniga och entusiasmerande.

Vi fick stifta bekantskap med konstverk av högst varierande art. Det var lätt att imponeras av bl.a. bänkar och speglar i fantasieggande utföranden. Inför andra konstverk, t.ex. stegar i olika storlekar eller gungor upphängda i träd hördes spridda röster i gruppen, som undrade om detta kan kallas konst. Hursomhelst, pigga pensionärer sågs både gunga och klättra på stegar.

Efter lunch fanns tid för egna initiativ. Det var bara att välja: shoppa, titta på film, informera sig om slottets mångåriga historia eller bara flanera i Wanås vackra park.
Sen eftermiddag var vi hemma igen, nöjda och många upplevelser rikare.

Text: Britt Albín
Bild: Maj-Lis Ulfsparre